BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIŞ
EN
AnasayfaBlogAyva Reçeli Nasıl Olmalı

Ayva Reçeli Nasıl Olmalı

Kültürümüzde reçel oldukça lezzetli ve faydalı bir besindir. Reçel meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle veya doğal tatlandırıcılarla kaynatılması ile elde edilir. Genellikle kahvaltıları renklendiren reçel çeşitleri aynı zamanda çörek, tatlı, kek veya pasta yapımında kullanılmaktadır. Seyidoglu markası olarak tüketicilerimiz için daima en iyisini hazırlamayı hedefliyip ürünlerimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz. Mevsiminde yapılan reçeller farklı mevsimlerde meyveleri tüketebilme imkânı sunmaktadır. Mevsiminde hazırlanan reçeller, şekerle kaynatıldığı için uzun süre saklanabilir. Reçeller çeşitleri meyvelerden hatta sebzelerden bile yapılabilmektedir.

Mevsimi yaklaşan ve tüketmeye doyamayacağınız ayva reçeli oldukça faydalı bir besindir. Ayva içerisindeki vitamin ve mineraller, reçel yaptığınızda aynı besin değerleri ayva reçeline de geçmektedir. Sağlığınız açısından oldukça faydalı olan ayva reçelini evinizde kendiniz yapabilir veya Seyidoğlu Gıda üzerinden organik ayva reçeline ulaşabilirsiniz. Ayva reçeli hakkında detaylı bilgilere Seyidoğlu Gıda olarak bu yazımızda yer vereceğiz.

Gereken Malzemeler Nelerdir?

Ayva reçeli; doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kansere hücrelerinin oluşmasını ve çoğalmasını engellemektedir. Uzmanlar özellikle 7 rahatsızlık için ayvayı öneriyorlar. Kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları çözümünde ayva tüketmek doğal bir seçenek olacaktır. İçerisindeki vitamin ve mineraller ile sağlığınıza faydalı olan ayva reçeli için gerekli malzemeler nelerdir;

4 adet ayva,

4 su bardağı toz şeker,

3 su bardağı su,

1 yemek kaşığı limon suyu,

3-4 adet karanfil

İstediğiniz reçel miktarına göre malzemelerin miktarlarını arttırıp azaltabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa ayva reçeli tarifine geçelim.

Ayva Reçeli Tarifi

Kahvaltı masalarınızı süsleyen rengiyle oldukça iştah açıcı olan ayva reçeli nasıl yapılır? Reçel çeşitleri arasında en çok sevilenlerden ayva reçeli tarifi yapılışı;

  • Ayvalar kabukları soyularak dilimlenir. Dilimler yaklaşık olarak yarım santim kalınlığında ve 2 cm eninde olmalıdır.
  • Bu işlem yapılırken çekirdekleri de bir kenarda biriktirin.
  • Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve birkaç saat beklemeye alınır.
  • Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alınarak üzerine su eklenir.
  • Son olarak ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır.
  • Reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de eklenir, birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Soğumasını beklemeden kavanozlara doldurulup kapağını kapatılır.

Ayva reçelinin renginin kırmızı olması için çekirdeklerini mutlaka kullanmanız gerekir. Dikkat etmeniz gereken diğer noktalara baktığımızda; dilimlenen ayvalar ile şeker mutlaka 1-2 saat bekletilmelidir. Ocağa alınan ayvaların içerisine çekirdeklerini de atarak kırmızı rengini elde edebilirsiniz. Limon suyu ve karanfilleri ocağı kapatmaya yakı” n eklemelisiniz. Son olarak kavanozlara soğumadan koymalısınız.

Ayva Reçeli Kalori Değeri

  • Kalori değeri 139 kcal,
  • Karbonhidrat değeri 30.1 g,
  • Lif değeri 2.3 g,
  • Protein değeri 0.2g,
  • Yağ değeri 0.2g
  • A Vitamini 2.3 IU,
  • C Vitamini 5.1 mg,
  • Potasyum 77.6 mg,
  • Kalsiyum 5.7 mg,
  • Demir 0.3 mg,

 

 

Nasıl Muhafaza Edilir

Birbirinden lezzetli reçeller yaparak her mevsim kahvaltılarda reçel tüketebilirsiniz. Mevsiminde aldığınız ayva ve çeşitli meyvelerden reçel çeşitleri elde edebilirsiniz. Reçel faydaları ile bilinen ve besin değerleri ile vücut sağlığına oldukça yararlıdır. Peki hazırladığınız sağlıklı ayva reçeli nasıl muhafaza edilir?

Bal ve reçeller buzdolabına konulduğunda donmaya başlar. Bu da bir süre sonra şekerlenmeye yol açabilir. Bu nedenle buzdolabı uygun değildir. Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır. Reçel saklarken buzdolabı gibi soğuk dolaplar, güneş ışığı gören bir oda veya cam önü tercih edilmemeli, bunun yerine güneş görmeyen kiler gibi saklama alanları, erzak dolapları tercih edilmelidir.

Seyidoğlu Gıda olarak hazırladığımız bu içeriğimizde ayva reçeli tarifi, yapılışı ve saklama koşullarına yer verdik. Reçel tüketmeyi seviyorsanız ve yapmaya vaktiniz yoksa Seyidoğlu Gıda üzerinden ayva reçeli gibi organik reçel çeşitlerini kolayca sipariş verebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Reçelin Faydaları Nelerdir Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

© Copyright 2019 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır
Developed by FİKİR KAHVESİ