BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIŞ
EN
AnasayfaBlogKeçiboynuzu Pekmezi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pekmez üzüm, dut veya karaduttan elde edilen lezzetli gıdadır. Pekmez yapımında şeker ve tatlandırıcı olmadan kazanlarda veya tencerelerde belirttiğimiz meyveler kaynatılır ve üzerine toprak veya kül eklenir. Pekmezler, içerisindeki vitamin ve mineraller ile oldukça sağlıklıdır. Seyidoglu Markası olarak üretiğimiz Keçiboynuzu Pekmezi sağlıklı bir şekilde tüketicilerimizin karşısına çıkmaları bizim için en büyük öncelğimizi'dir. Keçiboynuzu pekmezi ve diğer pekmez çeşitleri yemeklerde, ara öğünlerde, tatlı yapımında veya tahin pekmez karışımında kullanılabilir. Seyidoğlu Gıda olarak lezzetli ve faydalı keçiboynuzu pekmezi tarifi, nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir, sorularına yanıtlar vereceğiz.

İlginizi Çekebilir: Pekmez Nedir ?

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi İçin Malzemeler

Keçiboynuzu pekmezi her açıdan sağlıklı bir besindir ve 7’den 70’e herkesin tüketmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Sütün 3 katı kadar kalsiyum içeren besin değeri çok yüksek bir lezzet olan keçiboynuzu pekmezi yeterli miktarlarda tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Lezzeti ve faydası çok olan keçiboynuzu pekmezi tarifi için malzemeler nelerdir, gelin gerekli malzemelere göz atalım;

1 kg kurutulmuş keçi boynuzu,

1 kg şeker,

Yarım limonun suyu ile tarifinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Gerekli malzemeleri ihtiyacınıza göre arttırıp, azaltabilirsiniz.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu bitkisi, ilk 15 sene meyve vermez ve ilk verimi zaman alan bir besindir. Ancak olgun keçiboynuzu varsa keçiboynuzu pekmezi yapmak oldukça kolaydır. Bulduğunuz olgun keçiboynuzları ve gerekli malzemeler ile keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır, tarifimize hemen geçelim.

  • Keçiboynuzlarını iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Keçiboynuzunun yumuşaması uzun süreceği için minimum 1 saat kaynatmalısınız. (Keçiboynuzlarını daha önce 1-2 gün soğuk suda bekletirseniz, yumuşamaları daha kolay olacaktır.)
  • Yumuşayan keçiboynuzlarını bir ince süzgeç ya da türbent yardımıyla posa/püre haline getirin.
  • Ardından bu püreyi tekrar tencereye alın ve şekerle limon suyunu ekleyin.
  • Burada dikkat etmeniz gereken nokta keçiboynuzu ile şekerin eşit oranda olması. Örneğin 1 kilo keçiboynuzu kullandıysanız 1 kilo şeker eklemelisiniz.
  • Yüksek ateşte bu karışım iyice koyu kıvam alana kadar sık sık karıştırarak pişirin.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, biraz dinlendirdikten sonra kavanozlara aktarın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Tamamen katkısız ve doğal keçiboynuzunu kış aylarında soğuktan korunmak için tüketebilir veya tahin pekmez karışımında afiyetle tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Lezzetli ve enfes keçiboynuzu pekmezi yapmak istediğinizde yapımında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, keçiboynuzu pekmezi tarifinin püf noktaları nelerdir?

Besin değerleri açısından oldukça zengin olan keçiboynuzu pekmezi, içeriğinde A, B2, B3 ve D vitaminlerini barındırır. Oldukça faydalı olan keçiboynuzu yapımında;

  • Keçiboynuzlarının daha kısa sürede yumuşaması için, 2 gece önceden soğuk suda bekletin,
  • Keçiboynuzunu püre haline getirmek için, tülbent yerine elek de kullanabilirsiniz,
  • Keçiboynuzlarının üzerinde toz kalmasını önlemek için, mutlaka tarife başlamadan önce yıkayın,
  • Saklama kavanozlarını önceden sıcak su ile sterilize edin ve mutlaka kurutun,
  • Tarifte dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ölçü miktarıdır. 1'e 1 ölçüye göre arttırma veya azaltma yapabilirsiniz.

İçerisindeki besin değerleriyle her yaştan bireyin tüketmesi gereken bir besindir. Özellikle kış aylarında oluşabilecek hastalıklardan korunmanızı sağlarken vücudunuzun direnç sağlamasını sağlamaktadır. Keçi boynuzu pekmezini nasıl tüketebileceğinizi merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu yapmak istiyorsanız, tadını merak ediyorsanız ve nasıl tüketilir merak edebilirsiniz. Henüz beyaz şeker kullanımının yaygınlaşmasından önce tatlandırıcı niyetine keçiboynuzu pekmezi kullanıldığı için bu pekmezin pek çok farklı tüketim yolu bulunmaktadır. Peki, keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilir;

İlk olarak keçiboynuzu pekmezini ılık bir süt veya ılık bir suya karıştırarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda çayınıza tatlandırıcı olarak şeker yerine bir çay kaşığı harnup(keçiboynuzu) pekmezini tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzunu keklerin, tatlıların içerisinde veya pasta süslemelerinde kullanabilirsiniz. Yüksek ısıya ve soğuğa maruz bırakılmadan saklanması gereken keçiboynuzu pekmezi çörek yapımında da kullanılmaktadır.

Yetişkinlerin 1 veya 2 çorba kaşığı, çocukların 1 tatlı kaşığı tüketmesi önerilen keçiboynuzu pekmezi bilindiği gibi tahin pekmez karışımında da kullanılmaktadır. Şeker dengesine ve hastalıklara göre kullanım miktarlarına dikkat edilmelidir.

Birçok alanda kullanılan keçiboynuzu pekmezini 7’den 70’e herkes tüketebilir. Besin değerleriyle birçok hastalığa iyi gelen bu pekmezi sizler de evinizde yapabilirsiniz. Aynı zamanda Seyidoğlu Gıda ihtiyacınıza göre farklı gramajlarda keçiboynuzu pekmezini kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. Diğer pekmez çeşitleri hakkında ve pekmez faydaları hakkında daha fazla bilgi için sitemizi inceleyebilirsiniz.

© Copyright 2019 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır
Developed by FİKİR KAHVESİ