BİZİ TAKİP EDİN
EN
AnasayfaBlogKürek Helvası

Kürek Helvası

Kürek Helvası Tatlısı

Lezzetli kürek helvası tatlı severler için karşı konulmaz ideal bir seçenek olma bakımında birinci sırada yer alabilir. Helva yapılışında malzemeleri arasında esasında tahin, çöven ve şeker bulunur. Hemen yapılıp çayın veya kahvenin yanında keyifle tüketilmesi için ikram edilebilir pratik bir helva tatlısıdır. Kürek helvası yapımında kullanılan malzemelerden dolayı tam manası ile bir enerji deposudur. Ayrıca kürek helvasının faydaları saymakla bitmez. Kürek helvası sağlık açısından çok faydalı bir besin niteliği taşır.

kürek helvası

Kürek Helvası Faydaları

Kürek helva, içerisinde bulundurduğu çöven sayesinde bizi bulaşıcı hastalıklardan korur ve arındırır. Sizinde bildiğiniz gibi tahin, susamdan yapılmaktadır. Tahinin ham maddesi olan susamın da sağlığımızda önemli bir yeri ve etkisi vardır. Susamdan yapılan tahin vücudumuza enerji vermesinin yanında vücudumuzdaki yağ asitlerinin de oluşturulmasında önemli rol oynamaktadır. Tahin, vücudumuzdaki hücreleri yeniler ve yaralarımızı kapatır bir özelliğe sahiptir.

Aynı zamanda bedenimizi ciddi manada güçlendirir. Çok önemli bir miktarda lesitin içermesinden dolayıdır ki bu açıdan yaklaşırsak helva ve özellikle kürek helvası kolesterolü yükseltmez ve bize enerji kazandırır. Kürek helvası tok tutma özelliği sayesinde ramazan ayında tatlı seçiminde de önemli bir yere sahiptir. Kürek helvası kalsiyum yönünden çok zengindir.

kürek helvası seyidoğlu gıda

Kürek helvası mide rahatsızlığı olanların da midesini rahatlatma özelliği vardır. Sedef, egzama gibi hastalıkları olanların tüketmesi tavsiye edilir. Ek olarak B grubu vitamin yönünden eksikliği olan insanların bolca tüketmesi gereken bir tatlıdır kürek helvası.

Kürek helvası hemen hemen her evde mutlaka bulanabilen malzemeleri sayesinde pratik bir şekilde yapılan hesaplı bir tatlı türüdür. Yinelersek kürek helvası yapılışı pratik ve zahmetsiz olduğu için bu tatlıyı evinizde denemenizi Seyidoğlu Gıda olarak tavsiye ediyoruz.

Ayrıca ek bir bilgi olması açısından belirtmekte fayda var ki; kürek helvasını yaptıktan sonra mutlaka sıcak tüketmenizi tavsiye ederiz. Misafirlerine farklı bir lezzet şöleni sunmak isteyenler kürek tatlısını yapmayı deneyebilirler. Kürek tatlısını minik kaselerde çocuklarınıza da sunabilirsiniz. Artık çocuklarınız doğal ve de sağlıklı kürek helvasının müdavimi olacaklar.

© Copyright 2019 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır
Developed by FİKİR KAHVESİ