BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIŞ
EN
AnasayfaBlogKuru İncir Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kuru İncir Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Reçel, bitkilerin meyvelerinden, tohumlarından veya köklerinden yapılmaktadır. Kahvaltıları süsleyen reçeller, yaş ve kuru meyvelerden de üretilmektedir. Son zamanlarda incir gibi kuru meyvelerden yapılan reçeller oldukça popülerdir. Reçeller, mevsiminde toplanan meyveler farklı mevsimlerde de tüketilebilmektedir. Özellikle incir gibi faydalı ve sağlıklı kuruyemişlerden yapılan reçeller vücut sağlığı için oldukça besleyicidir. Kahvaltılarımızı renklendiren reçel çeşitleri, meyvelerin şeker ile kaynatılması sonucunda elde edilir. Seyidoglu markası olarak tüketicilerimiz için daima en iyisini hazırlamayı hedefliyip ürünlerimizi bu doğrultuda hazırlıyoruz. Sadece kahvaltılarda değil, ara öğünlerde, tatlı, kek, pasta yapımında da kullanılmaktadır. Seyidoğlu Gıda olarak bu yazımızda son zamanlarda popüler olan enfes kuru incir reçeli tarifi, nasıl yapılır, bunlara değineceğiz. 

Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

Özellikle Antalya ve Adana şehirlerinde çok yapılan kuru inciri oldukça lezzetlidir. Oldukça sağlıklı olan kuru incir reçeli, sağlıklı ve sindirimi kolaylaştırırken, bağırsaklarında düzenli çalışmasını sağlar. Her mevsim bu reçeli yapabilirsiniz, sadece mevsiminde incire ihtiyacınız olmayacaktır. Peki, kuru incir reçeli için malzemeler nelerdir;

1,5 kilo kuru incir,

1 kilo toz şeker,

2,5 litre içme suyu,

1 çay kaşığı tereyağı,

1 tatlı kaşığı toz limon tuzu ile lezzetli ve enfes kuru incir reçeli yapabilirsiniz. Bu malzemeler ile 4 mevsim kuru incir reçelini yapabilirsiniz. Reçel tarifi için vermiş olduğumuz malzemelerin miktarını damak tadınıza ve ihtiyacınıza göre değiştirebilirsiniz. İncir tarifinin püf noktaları ve tarifine hemen geçelim.

Kuru İncir Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Lezzetli incir reçeli yapmak istediğiniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Kuru incir reçeli tarifinin püf noktası nedir diye baktığımızda;

İyi bir incir reçeli için geceden kuru incirleri iyice yıkayıp tencereye koyun. Üzerine gerektiği kadar toz şeker ekleyip sabaha kadar bekletin. Bu sayede incirin kendi suyunu salmasını sağlayacak, daha iyi bir lezzet elde edeceksiniz,

İçmek için tercih etmediğiniz suyu, incir reçeli ile kullandığınızda lezzetli bir sonuca ulaşmanın neredeyse imkansızlaşacağını unutmayın. İncir reçeli tarifinizde eğer ki su bulunuyorsa mutlaka içme suyunuzdan ekleyin,

Her reçelde olduğu gibi incir reçelinde de en önemli nokta doğru bir kıvam yakalayabilmektir. Eğer ki incir reçelinizin gerektiğinden daha koyu bir kıvamda olduğunu düşünüyorsanız bu durumu telafi etmek için içme suyu ve şekeri karıştırıp reçelin içerisine ekleyin,

Nasılsa kuru incir reçeli deyip uzun zaman bir köşede kalmış, çürümeye yüz tutmuş kuru incirleri reçel yapmak için kullanmayın, bu sayede reçeliniz daha lezzetli olacaktır,

İncir, oldukça tatlı bir meyve olduğu için meyvenizin tadına ve damak tadınıza göre şeker miktarını iyi ayarlayın,

Limon tuzu veya limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin. Bunun nedeni ise limon, reçel içerisinde şekerlenmenin önüne geçecektir,

İyi ve lezzetli kuru incir reçeli yapmak için son önerimiz ise kaynatma sırasında köpükleri tahta kaşık ile temizlemeniz olacaktır. Kuru incir reçelinin daha berrak olması için kaynama sırasında köpükleri almayı unutmayın.

Kuru İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde oldukça sevilen kuru incir reçeli kahvaltılarda, pasta ve börek yapımında kullanılmaktadır. Yüksek orandaki protein, vitamin ve mineral içeriği ile hücrelerin yenilenmesini sağlayarak birçok hastalıktan korur ve oldukça lezzetlidir. Verdiğimiz malzemeler ile kuru incir reçeli tarifi nasıl yapılır;

  • İncirleri 3-4 defa soğuk su ile iyice yıkayın,
  • Bir süzgeç yardımıyla suyunun süzülmesini bekleyin,
  • İncirlerin sağlarını kesin,
  • Suyu süzülen kuru yemişleri bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın,
  • Reçel tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin,
  • Kaynayan şerbetin üzerine doğranmış incirleri ilave edin, biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kısın,
  • Reçel kıvamını alınca reçele parlaklık vermesi için tereyağını ekleyin ve sonrasında limon tuzunu ekleyip karıştırın,

Sıcakken kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gece bekletin.

Kuru İncir Reçeli Nasıl Muhafaza Edilir

Lezzetli ve faydalı kuru incir reçelini verdiğimiz tarifle yaptıktan sonra saklama koşullarını merak edebilirsiniz. Peki, kuru incir reçeli nasıl muhafaza edilir;

Kuru incir reçeli ve diğer reçel çeşitleri buzdolabında donmaya başlar ve sonrasında şekerlenme görülebilir. Bu nedenle soğuk yerler reçel saklamak için uygun değildir.

Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir.

Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için kiler gibi erzak dolaplarında, saklama alanlarında muhafaza edilmelidir.

Seyidoğlu Gıda olarak enfes kuru incir reçel tarifiyle karşınızdaydık. Sizler de bu tarif ile lezzetli ve bir o kadar da faydalı reçel tarifini yapabilirsiniz. Kuru incir reçeli yapmak için vaktiniz yoksa Seyidoğlu Gıda üzerinden ihtiyacınıza göre cam kavanozdaki reçelleri inceleyip, kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.  

© Copyright 2019 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır
Developed by FİKİR KAHVESİ