BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIÅž
EN
AnasayfaBlogReçel

Reçel

Reçel nedir ve reçel çeşitleri nelerdir?

Reçel denildiÄŸinde aklına hemen ilk gelen reçel çeÅŸitleri viÅŸne reçeli, çilek reçeli hadi bilemedin kayısı reçel çeÅŸitleridir Öyle deÄŸil mi?  

Aslında reçel kelimesi İngilizceden dilimize geçen bir kelimedir. Mesela reçele, Azerbaycan Türkleri mürebbe derler. Reçel, meyve konserveleri, genellikle cam reçel kavanozlarında 'cam kavanoz reçeller olarak da bilinir' veya mason kavanozlarında depolanan bazen meyve bazen de sebze kullanılarak ve ÅŸeker ilave edilerek reçel olarak kullanıma hazır bir duruma getirilere yapılır.  

reçel ve reçel çeşitleri

ViÅŸne, çilek veya kayısıdan veya daha bir çok meyve ve sebzeden yapılan reçel çeÅŸitleri olduÄŸu gibi tatlı meyve konserveleri ve domates veya kabaktan bile yapılabilmektedir.  

ViÅŸnelerin sapları ve çekirdekleri ayıklanarak viÅŸne, toz ÅŸeker ve limonun suyundan yapılan viÅŸne reçeli kahvaltı sofralarımızın neredeyse vazgeçilmez tatlı bir besinidir. Ekmekleri yaÄŸladıktan sonra veya dilimlenmiÅŸ ekmeklere sürülere afiyetle yenen leziz bir kahvaltılık tatlı çeÅŸididir. Sizde kahvaltı sofralarınızı birbirinde tatlı ve güzel çeÅŸit çeÅŸit renklerde ve tatlarda farklı farklı kahvaltılık reçel çeÅŸitleri lezzetleri ile donatın.  

 

Reçel çeşitleri nelerdir?

Ülkemizde yapılan bir çok reçel çeÅŸitleri vardır. Tadına doyum olmayan bu reçel çeÅŸitleri; viÅŸne reçel çeÅŸitleri, çilek reçel çeÅŸitleri, kayısı reçel çeÅŸitleri, gül reçel çeÅŸitleri, ahududu reçel çeÅŸitleri, böğürtlen reçel çeÅŸitleri, kuÅŸburnu reçel çeÅŸitleri, portakal reçel çeÅŸitleri, incir reçel çeÅŸitleri, ayva reçel çeÅŸitleri, kuru incir reçel çeÅŸitleri, ÅŸeftali reçel çeÅŸitleri ve hatta patlıcan reçel çeÅŸitleri, havuç reçel çeÅŸitleri, damla sakızı viÅŸne reçel çeÅŸitleri, kamkat reçel çeÅŸitleri, ceviz reçel çeÅŸitleri, karadut reçel çeÅŸitleri, sütlü reçel çeÅŸitleri, üzüm reçel çeÅŸitleri, nar reçel çeÅŸitleri, kızılcık reçel çeÅŸitleri gibi leziz tatlar bulunmaktadır. bu listeyi daha fazla uzatabiliriz fakat bu kadar ile yetiniyoruz.  

reçel ve reçel çeşitleri, ayva reçeli

 

Peki Reçellerin Faydaları Nelerdir ve Hangi reçel neye faydalı?

Ülkemizde birçok reçel ve reçel çeÅŸitleri ve faydaları bulunmaktadır. Tadına doyum olmayan bu reçel çeÅŸitlerinden ÅŸimdilik Ayva ve viÅŸne reçelinden bahsedeceÄŸiz. İlerleyen yazılarımızda diÄŸer reçel ve reçel çeÅŸitlerini de sizlere tanıtacağız.  

 

Ayva Reçelinin Faydaları:

Ayva ve Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığı için önerdiÄŸi ÅŸifa kaynağı bir besindir. Ayva meyvesi piÅŸirilerek yendiÄŸi zaman çok daha faydalı bir besin haline gelmektedir. Ayvanın ÅŸifa kaynağını içinde barındıran besleyici özelliÄŸi aynı zamanda ayva reçeli de sahiptir. Ayva reçel çeÅŸitleri özellikle de göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından ÅŸiddetle önerilmektedir.  

Göğüs hastalıklarında hastanın öksürüğünü giderir ve balgamını söktürür. Ayva reçeli astıma ve bronÅŸite iyi gelir. SoÄŸuk havalarda soÄŸuk algınlıklarına karşı doÄŸal antibiyotik vazifesi görerek ÅŸifa vericidir.  

Norveç bilim insanları ayva reçelinin kansere karşı da engelleyici özelliÄŸi olduÄŸunu ispatlamışlardır. Ayva reçeli kanser hücrelerinin çoÄŸalmasını engellemektedir.  

Ayva reçeli

Ayva reçeli aynı zamanda bağırsakları temizleyerek sindirim sistemine çok fayda saÄŸlamaktadır ve sindirim sistemini kuvvetlendirmektedir.  

Ayva reçeli adeta doÄŸal bir antibiyotiktir. Ayva reçeli kanı temizler, hastalıklar üzerinde tedavi edicidir. Ayva reçeli kalbe iyi gelir ve enfeksiyonlu hastalıklarda vücudu korur, güçlendirir, kuvvetlendirir. Hafızayı kuvvetlendirir.  

Aynı zamanda ayva reçeli kabızlık sorunu yaÅŸayanlar için mükemmel bir çözümdür. Bu sorunla karşı karşıya olanlar bol bol ayva reçeli yemelidir. Ayrıca ayva reçeli basur ve bağırsaklardaki iltihaplı tüm hastalıklara da ÅŸifa verici özelliÄŸi bulunmaktadır.  

Zihin açıcı bir etkisi olan ayva reçeli çocuklarda hafızayı kuvvetlendirir.

 

 

Vişne Reçelinin faydaları:

ViÅŸne yaÅŸlanma karşıtı bir meyve olması ile anti ageing özelliÄŸi vardır. Yani genç kalmanın sırlarını arayanlar için viÅŸne ve viÅŸne reçeli bulunmaz bir besin kaynağıdır. GençliÄŸi sırrı buradadır.  

ViÅŸne ve viÅŸne reçeli bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz için de büyük fayda faydaları olan viÅŸne reçeli iyi bir A ve C vitamini kaynağıdır. Ayrıca içeriÄŸinde kalsiyum, demir ve fosfor gibi yararlı mineralleri içerir.  

ViÅŸne reçeli kabakulak, kızamık, su çiçeÄŸi türünden hastalıklara yakalanma olasılığını ve riskini de azaltmaktadır. ViÅŸne reçelinin sinir sistemimizi de düzenleyici bir etkisi vardır. Kalbimize dosttur ve kalp saÄŸlığımız için büyük fayda saÄŸlar.  

Çağımızda büyük hastalıklardan olan kanser hastalığına karşı da koruma saÄŸlar. Özellikle kanser türlerinden olan prostat ve kolon kanserlerine karşı da koruma saÄŸlar.  

Vişne reçeli

Ayrıca bu leziz viÅŸne ve viÅŸne reçeli saçların dökülmesini de engeller. UykusuzluÄŸa karşı da faydaları görülmüştür. İyi bir antioksidan olan viÅŸne reçeli, sindirim sistemimize de çok büyük faydalar saÄŸlar. Ayva ve Ayva reçelinde de olduÄŸu gibi ViÅŸne reçelinin de kabızlık sorunlarını giderici bir etkisi vardır. ViÅŸne Reçeli vücudumuzu bakteri ve mantarlardan korur.  

Grip, nezle ve soÄŸuk algınlığına karşı da önleyici etkisi olan viÅŸne reçeli vücudumuzda boÅŸaltım sistemine de büyük faydalar saÄŸlayarak bağırsakları farklı hastalıklara karşı korur.  

Yine kolesterolü düzenleyici etkisi olan viÅŸne ve viÅŸne reçeli beyin ve sinir sistemi için oldukça yararlı olduÄŸu için beyin fonksiyonlarını geliÅŸtirici özelliÄŸe sahip olması ile parkinson hastalığına karşı da koruma kalkanı oluÅŸturur. BaÄŸlantılı olarak alzheimer hastalığına karşı da bizim için koruma saÄŸlar ve unutkanlığa karşı da oldukça etkilidir.  

Vişne ve vişne reçeli kalp atışlarını düzenler ve kalp hastalıklarına karşı bizi korumasının yanında yine bağlantılı olarak kalp krizi riskini de azaltır.

© Copyright 2019 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır
Developed by FİKİR KAHVESİ