Reçel Çeşitleri

Reçel Çeşitleri
Ülkemizde kahvaltılarımızın en tatlı üyesi olan reçellerin bir çok çeşitleri bulunmaktadır. Meyve, sebze veya bitkilerden yapılan reçel çeşitleri bulmak hiçte zor değildir. Birçok reçel çeşitlerinden bir kısmını listelemek gerekirse ilk akla gelen reçel çeşitleri şu şekilde olabilir. Çilek Reçeli, Vişne Reçeli, Kayısı Reçeli, Incir Reçeli, Gül Reçeli, Şeftali Reçeli, Böğürtlen Reçeli, Portakal Reçeli, Patlıcan Reçeli, Kızılcık Marmelatı, Gül Reçeli,Greyfurt Reçeli, Elma Reçeli, Domates Reçeli, Armut Reçeli, Üzüm Reçeli,  Mandalina Kabuğu Reçeli, Kestane Reçeli, Ahududu Reçeli, Frambuaz Reçeli, Karpuz Reçeli, Elma Marmelatı, Ayva Reçeli, Amber (Turunç) Reçeli.
Reçel Çeşitleri

Çilek reçeli ve çilek reçeli faydaları

Çilek reçeli içerisinde barındırdığı B,C ve E vitaminleri sayesinde potasyum, folik asit, manganez ve bakır mineralleri bakımından fazlasıyla zengin bir içeriğe sahip çok değerli ve leziz bir yaz meyvesidir. Çilek reçeli içeriğinde bulundurduğu lif açısından oldukça zengindir bu sayede vücudun gücünü ve direncini kuvvetlendirir.

Çilek reçeli yorgunluk gidermesinin yanında stres ve uykuyu düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini düzen içine sokan bir etkisi de fazlası ile vardır ve oldukça da etkili ve güçlüdür. Mide ile bağırsaklarda yaşanan tembellikler içinde bu tembellikleri düzenleyici etkisi bulunmaktadır.

Çilek reçeli etkili bir karaciğer dostu olarak da karşımıza çıkmaktadır. Çilek aynı zamanda cilde güzellik verir ve cilde parlaklık vermesi ile de akıllarda yerini almıştır. Çilek reçeli için saydığımız iyi özelliklerinin yanı sıra insan vücuduna alerjik etkileri de çokça bulunan bir meyvedir. Çilek reçeli, çilek ve şekerin buluşturularak beraber kaynatılması sonucunda elde edilen, kahvaltıların da baş köşesinde yer alan vazgeçilmez tatlı bir gıdasıdır.  

Vişne Reçeli

Evde reçel yaparken reçelin o kaynarken ki kokusu eve yayıldığında insana ayrı bir mutluluk verir mutluluk veriyor. Bir de Seyidoğlu Vişne reçelinin kapağını açarsanız o mutluluk belkide katlanarak artacak. Çünkü Seyidoğlu vişne reçeli evde yapılan leziz vişne reçeli tadında ve kıvamında, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Vişne, ekşi tadı ve yoğun kıvamdaki rengi ile hem reçel olarak tüketilebilmesinin yanında bir de komposto çeşidi olarak tüketilerek tercih edilebilir. Vişnenin ekşi tadı şekerle tatlandırılır. Genelde reçel yapımına tam bir gün önceden başlanır. Önemli bir nokta olarak reçel soğuduktan sonra mutlaka kavanozlarda muhafaza edilir. Vişne reçeli yapımında vişneler pişerken yüzeyde oluşan köpükler ayrılarak atılır ki bu sayede reçel çok daha uzun ömürlü olur ve uzun süreler dayanır. Reçeli serin bir yerde muhafaza edilmesi çok önemlidir ki bozulmasını önlemiş olursunuz.  

Gül Reçeli

Tadına doyum olmayan farklı bir lezzet olan gül reçelini yapmak için dünyada çok meşhur olan ve dünyanın en iyi kaliteli yağlık güllerinin yetiştiği Isparta güllerini kullanmaktayız. Isparta dan reçel yapmaya en uygun olan güllerden kasa kasa temin ederiz. Unutmayın ki her gülden malesef lezzetli gül reçeli olmaz. Reçel yapımında en uygun tat ve kıvamı veren şam gülü olarak da bilinen gül çeşitleri kullanılmaktadır.

Kayısı Reçeli

Daha önce de belirttiğimiz gibi reçeller Türk mutfak kültüründe kahvaltıların baş köşesinde yer alan olmazsa olmazlarından bir tat ve lezzettir. Kayısı meyvesi yaz mevsiminde hasat edilen ve mutlaka reçelinin tüketilmesi gereken ve hatta bu lezzeti kış aylarına kayısı reçeli olarak taşımanız gereken en güzel güzide meyvelerden biridir. Kayısı reçeli başta olmak üzere reçeller sevdikleriniz ile birlikte büyük pazar kahvaltılarınızı süsleyecekler. Kayısı reçeli bu anlamda favori tatlarımızdan biri haline gelmiştir.

Ek bir bilgi olarak belirtmek isteriz ki kayısı reçeli nasıl yapılırın yanında püf noktası nedir derseniz ve bu açıdan kayısıların reçelin içinde taneler halinde diri kalmasını istiyorsanız sert ve küçük kayısılar kullanın. Ek olarak reçelde daha aromatik bir tat seviyorsanız reçel yapımında kaynama noktası geldiğinde çubuk tarçın kullanabilirsiniz ki bu şekilde kayısı reçeli daha da lezzetli hale gelecektir. Reçel kavanozları güneş görmeyecek olan serin bir yerde saklanmalıdır.

Seyidoğlu olarak üretimini yaptığımız sağlıklı reçellerimiz ışıltılı renkleriyle önce gözünüze hitap eder fakat reçel kapağını açtığınızda damağınızda lezetli bir tatlı şölen yaşatacaktır. Taptaze meyvelerden yapılan Seyidoğlu reçeller ve çeşitlerini sizde tadın.

İlgili Gönderiler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *