EN
AnasayfaNasıl Üretiyoruz?Tahin/Pekmezler

Tahin/Pekmezler

TAHİN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

YABANCI MADDELERİN AYIKLANMASI
Susamdaki yabancı maddelerin ayrılması eleme yöntemiylegerçekleşmektedir.

KABUKLARIN SOYULMASI
Susamlar önce 5 misli su içinde 6 saat kadar ıslatılarak kabuklar taneden kolayca ayrılacak bir hale getirilir. Islatma suyu aynlarak taneler silindir şeklindeki hazneye alınır. Kabın içindeki bir palet ile karıştırılarak adeta dövülür.

KABUKLARIN AYRILMASI
Kabuk ve iç karışımından ibaret kitle uygun konsantrasyondaki bir tuzlu su çözeltisine atılatak yoğunluğu farklı kabuk ve içler birbirinden ayrılır. Taneler yüzer halde üstte kalır.

YIKAMA
Soyulmuş taneler soğuk su ile iki kere yıkanarak tuzu uzaklaştırılır ve yıkama işlemi birkaç defa tekrarlanır.

KURUTMA
Yıkanan taneler santrifüjden geçirilmek suretiyle üzerindeki su uzaklaştırılır.

ÖĞÜTME
Susam taneleri soğutulur ve ezilmeye alınır. Ezme modem değirmenlerde yapılır.

ARA ÜRÜN KONTROL
Tanklara alınan tahinlerin dolum öncesi kalite kontrol laboratuarlarında Türk Gıda Kodeksine uygunluğu araştırılarak doluma geçmesi onayı verilir.

DOLUM
Dolum makinasına gelen ürün uygun ambalajlara el değmeden doldurulur.

KAPAK KAPAMA
Doldurulan ürünler hattın devamında hava ile fazla teması olmadan hemen kapatılır.

GARANTİLEME
Kapanan kavanozlar garanti bandı hattında emniyet bandı ile kapak güvenliği sağlanır.

ETİKETLEME
Etiketleme makinasından geçirilerek etiketleme işlemi yapılır.

TARİH KODLAMA
Otomatik olarak ürün tarihi kapağa kodlanır.

KOLİLEME
Ürünün çeşidine göre son kontrolden geçen ürünler kolilenir.Laboratuardan çıkış onayı almış olan ürünler depoya sevk edilir.

PEKMEZ ÜRETİM TEKNOLOJİSİ:

ÜZÜM YIKAMA
Üzümler kalite kontrol yapıldıktan sonra yıkamaya verilir. Yıkama işlemleri birkaç defa tekrarlanır.

SAP AYIRMA
Nemlenmiş olan ürüler özel makinalarda saplarından ayrılırlar.

PARÇALAMA
Üzümler paletli parçalama makinalarında kıyılırlar.

EZME VE PRESLEME
Parçalanmış olan üzümler makinalarda ezilir ve preslenerek bulanık halde meyve (üzümi dut, harnup vb.) suyu çıkarılır.

SEPERASYON VE DURULTMA
Bulanık haldeki su yapısındaki kaba parçalardan seperasyon makinalaırnda ayrılır. Şıra ısıtılır, asidi giderilir, soğutulur bir müddet dinlendirildikten sonra süzülür. Daha sonra ürün filtrelerden geçirilerek berrak şıra haline getirilir.

VAKUM ALTINDA PİŞİRME
Şıra vakum altında bir miktar pişirilerek kıvamı koyulaştırılır. Daha sonra soğutulur.

ARA ÜRÜN KONTROL
Tanklara alınan pekmezler dolum öncesi kalite kontrol laboratuarlarında Türk Gıda Kodeksine uygunluğu araştırılarak doluma geçmesi onayı verilir.

DOLUM
Dolum makinasına gelen ürün uygun ambalajlara el değmeden doldurulur.

KAPAK KAPAMA
Doldurulan ürünler hattın devamında hava ile fazla teması olmadan hemen kapatılır.

GARANTİLEME
Kapanan kavanozlar garanti bandı hattında emniyet bandı ile kapak güvenliği sağlanır.

ETİKETLEME
Etiketleme makinasından geçirilerek etiketleme işlemi yapılır.

TARİH KODLAMA
Otomatik olarak ürün tarihi kapağa kodlanır.

KOLİLEME
Ürünün çeşidine göre son kontrolden geçen ürünler kolilenir.Laboratuardan çıkış onayı almış olan ürünler depoya sevk edilir.

© Copyright 2017 SEYİDOĞLU - Tüm Hakları Saklıdır

Developed by Fikir Kahvesi