BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIŞ
EN
AnasayfaBlogEn Çok Tercih Edilen Tahinli Çörek Tarifi

En Çok Tercih Edilen Tahinli Çörek Tarifi

Eşsiz lezzeti ile özellikle en çok tercih edilen çörek çeşitlerinden biri olan tahinli çörek tarifini sizler için hazırladık!

Tahinli Çörek için Gerekli Malzemeler

Muhteşem lezzeti ile tahin severlerin damağında tat bırakacak tahinli çörek tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

Hamuru için:

1,5 su bardağı un

¼ çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ılık süt 

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım yemek kaşığı kuru maya

Yarım yemek kaşığı toz şeker

Çörek içi için:

1,5 su bardağı Seyidoğlu tahin 

¾ su bardağı toz şeker

Çörek üstü için:

6 yemek kaşığı susam 

1 adet yumurtanın sarısı 

Tahinli Çörek Yapılışı

Tahinli çörek için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek lezzetli tahinli çöreğinizi hazırlayabiliriz:

  1. Derince bir kap içerisinde kuru mayayı, ılıştırdığınız sütü ve şekeri ekleyerek karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin. 

  2. Hamur yoğurma kabı içerisine elenmiş unu koyun ve orta kısmını havuz oluşturacak şekilde elinizle açın. Açtığınız orta açıklığın içerisine hazırladığınız mayayı ekleyin. Yoğurmaya başlamadan önce oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ve zeytinyağını da una ekleyin. 

  3. Kenarda kalan unları yavaş yavaş orta kısma alarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. 

  4. Hamurunuzu hazırladıktan sonra mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. 

  5. Hamur mayalanırken diğer tarafta çöreklerin iç harcı için karışımı hazırlamaya başlayın. Bunun için bir kap içerisinde 1,5 su bardağı Seyidoğlu tahin ve toz şekeri karıştırın. 

  6. Mayalanan hamurunuzu açmak için düz bir zemine alın ve 6 eşit parçaya bölün. Sonrasında her bir parçayı merdane yardımı ile açın. 

  7. Açtığınız hamurun içerisine tahinli karışımdan sürün ve rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi açtığınız bütün hamurlara uygulayın ve 30 dakika daha bu şekilde mayalanması için bekletin. 

  8. Mayalanan hamurları hafifçe çekerek uzatın ve diğer ucundan da tutarak sarmal olacak şekilde kendi etrafında sarın. Bütün hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra hazırladığınız çörekleri fırına alın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürdükten sonra susamı serpiştirin. 

  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çöreğinizi, üzerindeki susamlar altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çöreklerinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.