BİZİ TAKİP EDİN
ONLINE SATIŞ
EN
AnasayfaBlogTahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi

 

Misafirlere ikramda bulunmak çok uzun yıllardır kültürümüzde var olan bir gelenektir. Bu yüzden gelecek olan misafirler için lezzetli ikramlıklar  hazırlamanın telaşı sarar. Lezzetli bir tatlı ise her zaman olmalıdır. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tahinli cevizli kuru baklava tarifini ise sizler için hazırladık!

Tahinli Cevizli Kuru Baklava İçin Gerekli Malzemeler

Misafirlerinizin damağında tat bırakacak tahinli cevizli kuru baklava tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

12 adet baklavalık yufka

4-5 yemek kaşığı Seyidoğlu Tahin

1 su bardağı ceviz içi

5-6 yemek kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ 

Tahinli Cevizli Kuru Baklavanın Yapılışı

Tahinli cevizli kuru baklava için bütün malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek tahinli cevizli baklavanızı hazırlayabilirsiniz:

  1. Tarife öncelikle karışımı hazırlayarak başlayın. Bunun için bir kap içerisine tereyağını alın ve eritin. İçerisine sıvı yağı ve tahini de ekleyin. 

  2. Tezgahınızı güzelce temizleyin ve 1 adet baklava yufkasını tezgahın üzerine serin. Üzerine Seyidoğlu tahin ile hazırladığınız tereyağlı ve sıvı yağlı karışımdan yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.

  3. Üzerine 1 adet yufka daha koyun ve aynı şekilde üzerine tahinli karşımdan tekrar sürün. 

  4. Son olarak 3. Yufkayı da koyun ve üzerine yine tahinli karışımdan sürün. Toplamda 3 adet baklavalık yufka kullanmış olacaksınız. 

  5. Son kata da tahinli karışımı gezdirdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar toz şekeri ve yaklaşık bir avuç kadar çekilmiş cevizi yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde serpiştirin. 

  6. İnce bir oklavayı yufkanızın bir ucuna yerleştirin ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın. Oklavayı sonradan içerisinden çıkaracağınız için çok sıkı sarmamanız oldukça önemli. 

  7. Oklavayı içinden çıkardıktan sonra ise hazırladığınız yufka rulosunu yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin. 

  8. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve kestiğiniz baklavaları tek tek tepsiye dizin. 

  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında baklavaların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz kuru baklavaları soğumaya bırakın. 

  10. Soğuduktan sonra ise dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirerek baklava servisi hazırlayabilirsiniz.